NEDELJA MAGIJE I HUMANITARNI SUSRETI U LEDENOJ ŠUMI

Danas, u Ledenoj šumi u Novom Sadu, počinje Nedelja magije a svi programski sadržaji biće u znaku podrške i prikupljanja sredstava za troškove lečenja Koste Petkovića, šestogodišnjeg dečaka iz Veternika kome je dijagnostikovana akutna mijeloidna leukemija, AML M5a. Ovoj humanitarnoj akciji se pridružuje i Ledena šuma a deo prihoda od iznajmljenih klizaljki biće doniran u svrhu Kostinog lečenja.

Nedelja magije biće otvorena izložbom „Magija je svuda oko nas“, fotografkinje Jovane Rikalo koja će biti postavljena u saletli Dunavskog parka od 23. decembra do 5. januara. Jovana Rikalo je prepoznatljiva po jedinstvenoj estetici svog fotografskog izraza a izložbom u Ledenoj šumi će posetiocima  približiti lični svet magije koji u fokus stavlja zimu, lepotu surealnog i snagu ženske lepote.

U sredu, 25. decembra, na programu nas od 13 časova očekuje pozorišna predstava za najmlađe „Udarna vest“ u izvođenju trupe „Vragolani“.  Od 18 časova će na centralnoj muzičko-scenskoj bini Ledene šume, nastupiti poznati novosadski mađioničar Volare koji će publici predstaviti svoj iluzionistički šou sa jedinstvenim efektima magije ali i uz učešće nekoliko asistenata i same publike.

U četvrtak, 26. decembra u saletli Dunavskog parka od 18 časova nastupiće komičar Srđan Olman koji će publici predstaviti svoj stand up šou.

Zagrevanje za vikend nam donose Haos animatori koji će nastupiti u petak,27. decembra, od 19 časova sa svojim „Svila i vatra“ performansom.

U subotu, 28. decembra, od 11 časova, domaćini druženja u Ledenoj šumi su poznati Diznijevi junaci koje nam donose vrhunski animatori iz Play Room igraonica.

Od 15 do 17 časova posetioci će i ovog vikenda moći da učestvuju u kreativnoj prazničnoj radionici „Radost nam stiže“ koju će voditi kreativni tim pedagoga i psihologa iz Dečijeg sela iz Sremske Kamenice. Svi polaznici će na ovoj radionici imati priliku da kreiraju svoje praznične čestitke, ukrase i poklone. Istovremeno deca iz Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ će imati i humanitarnu prodajnu izložbu rukotvorina koja će tokom oba dana vikenda biti upriličena u Ledenoj šumi.

Večernji program u subotu biće upotpunjen i muzičkim nastupom sastava „Duo Nomadico“ koji će nastupiti na centralnoj muzičko-scenskoj bini od 19 časova.  „Duo Nomadico“ svojim repertoarom približava emocije kroz muziku ruskih Roma koja je široj publici poznata po filmu „Cigani lete u nebo“. Nastup dvojca koji čine Neda Nosović (vokal i gitara) i Ivan Seničić (gitara) obiluje snažnim emocijama, buntom i melanholijom koji po pravilu, publiku ne ostavlja ravnodušnom.

U nedelju, 29. decembra od 11 časova domaćini druženja u Ledenoj šumi biće novosadski Haos animatori a u popodnevnom terminu, od 15 do 17 časova će biti nastavljena i radionica „Radost nam stiže“ koju će voditi kreativni tim pedagoga i psihologa iz Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

Zatvaranje programske Nedelje magije biće obeleženo u nedelju, nastupom dečijeg hora „Bubamare“ iz Bečeja, koji će nastupiti na centrlanoj muzičko-scenskoj bini od 18 časova.

Nakon održavanja Nedelje magije,  u Ledenoj šumi će biti organizovana i Dečija nedelja u okviru koje nas očekuje i tradicionalni doček Dečije Nove godine u Novom Sadu koji će se održati 31. decembra u Dunavskom parku, u dnevnom terminu. Satnicu i program Dečije Nove godine, organizatori će objaviti uskoro.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*