Mladi Bijeljinci ponovo u Petnici

Četvrtu godinu za redom gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za učenike Gimnazije „Filip Višnjić“ koji će pohađati seminare u Istraživačkoj stanici „Petnica“.

– Odlazak mladih naučnih talentana u Petnicu na usavršavanja iz oblasti nauke, obrazovanja, pismenosti i kulture, Gradska uprava je podržala sa 100 KM po učeniku. Ovo je jedan od načina na koji realizujemo dokument Omladinska politika Grada Bijeljina, odnosno oblast koja se tiče izvrsnosti mladih – istakla je Ljubica Mlađenović, šef gradskog Odsjeka za obrzovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu.

Milica Mrkonjić, učenica trećeg razreda, seminar iz lingvistike u Petnici pohađa drugu godinu za redom.

– Prošle godine u okviru tri ciklusa predavanja stekla sam brojna znanja iz oblasti lingvistike, koja nije moguće steći u redovnoj nastavi. Ono što smo naučili u Istraživačkoj stanici, uz pomoć profesora i mentora, predstavlja čvrst temelj za dalje školovanje i upisivanje studija – zaključila je Mrkonjićeva.

Pored Milice Mrkonjić ove godine petničani iz Bijeljine će biti Nataša Listeš, koja će pohađati seminar iz oblati psihologije, Anđela Dakić čije je interesovanje oblast fizike i Sergej Veselinović koji će nova znanja sticati iz oblasti biologije.

Istraživačka stanica „Petnica“ je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti i obrazovanja. Aktivnosti Petnice su najvećim dijelom usmjerene na mlade, učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi ove istraživačke stanice obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, a učešće na seminarima u Petnici je dragocjena stavka i u biografijama prilikom traženja zaposlenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*