Gradska uprava Bijeljina i brčanski „Vermont“ u projektu sprečavanja napuštanja obrazovanja

Grad Bijeljina i Omladinska organizacija „Vermont“ iz Brčko distrikta potpisali su danas Memorandum o saradnji sa ciljem smanjenja stope napuštanja obrazovanja, koje je sve prisutnije u osnovnim školama.

Mobilni interventni tim /MIT/ Bijeljina, čiji je jedan od članova službenik zaposlen u Gradskoj upravi, imaće obavezu da sarađuje sa ostalim članovima MIT-a i drugim nadležnim institucijama, te ih na mjesečnom nivou upoznaje sa slučajevima maloljetnika koji su u riziku da napuste školovanje.

– Grad Bijeljina se duže bavi ovim problemom, ali smatramo da će nam saradnja sa „Vermontom“, koji je druga po veličini omladinska organizacija u BiH, omogućiti uspješnije djelovanje i pomoći da realizujemo i druge projekte od značaja za Bijeljinu i Brčko. U projektu učestvuju i predstavnici policije, socijalni radnici i drugi stručnjaci sa kojima ćemo obilaziti škole i porodice pojedinih učenika i procjenjivati socijalne, zdravstvene i druge uslove u kojima žive – navela je Ljubica Mlađenović iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Predstavnik Omladinske organizacije „Vermont“ Željko Lazarević istakao je da je ova organizacija i ranije imala odličnu saradnju sa Gradom Bijeljina, posebno kroz projekat „Pravo za svakoga“.

– Ovim memorandumom želimo da spriječimo neke od društvenih poremećaja ili da ih svedemo na minimum. Do sada smo se uvjerili u predanost zaposlenih u Gradskoj upravi Bijeljina, pa ne sumnjam da će i ova saradnja dati rezultate – naglasio je Lazarević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*