Momirović: Radovi na putu K.Brod-Pribojska Banja bez pauze

NOVA VAROŠ/PRIBOJ –

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Kokin Brod – Pribojska Banja i istakao da se radi bez pauze i u hladnim vremenskim uslovima. Ministar Momirović je prethodno obišao rekonstruisani put u Novoj Varoši, gde su završeni radovi, a potom i tekuće radove na rehabilitaciji državnog puta na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja koji su započeti u septembru ove godine.

Momirović je u Novoj Varoši najavio investiciju izgradnje kružnog toka, gde se početak radova očekuje početkom proleća, a završetak do kraja leta sledeće godine.

gradnja, puteva,jpg

Izvor: Vlada Srbije

Kada je reč o radovima na deonici puta kroz Novu Varoš dugoj nešto više od jednog kilometra, koji su vredni oko sto milona dinara, Momirović je rekao da će ta saobraćajnica omogućiti porast cena placeva na Zlataru i mogućnost pronalaženja novih poslova.

Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević je istakao da su po završetku puta kroz Novu Varoš cene ara na Zlataru drastično porasle, kao i potražnja za placevima.

„Ovo nije samo državni put drugog reda koji spaja dve opštine, Sjenicu i Novu Varoš, ovo je novovaroška najduža ulica koja spaja Branoševac i centar Zlatara, prvu i drugu turističku zonu Zlatara. Od ovog puta zavisi ostanak naroda na našim prostorima“, kazao je Vasiljević.

Prilikom obilaska radova na deonici Kokin Brod-Pribojska Banja, Momirović je napomenuo da je ovaj put dobar primer kojim tempom teku radovi, kada predsednik Srbije da obećanje građanima Priboja i da će dinamika radova biti na najvišem nivou uprkos hladnijim vremenskim uslovima.

„Prisustvujemo i po ovim vremenskim uslovima kompletnoj rekonstrukciji puta od Priboja do Kokinog Broda, dužine 27 kilometara. Radi se i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, zaštita kosina, sanacija klizišta, i ovaj put je verovatno najvažniji put u ovom delu Srbije“ rekao je Momirović.

Ministar je dodao da su za sledeću godinu u budžetu ministarstva opredeljena dodatna sredstva za izgradnju značajnog broja lokalnih puteva, kao i da u okrugu Priboja kreće izgradnja puta od Bare-Kamena Gora dužine devet kilometara i vrednosti oko 450 miliona dinara.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je na naporima resornog ministarstva i ministra Momirovića što su, kako je rekao, brzo pristupili realizaciji obećanja predsednika Aleksandra Vučića u ostvarivanju decenijskog sna stanovnika Priboja, čime se značajno olakšava dolazak novih investitora u taj kraj.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska Banja počeli su početkom septembra i uključena su dva izvođača: „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“.

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi „Novi Pazar put“ je 282,200 miliona dinara sa pdv-om u dužini od pet kilometara.

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi preduzeće Putevi Užice je oko 165,2 miliona dinara sa pdv-om u dužini 3,6 kilometara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*