Multinacionalna vežba „Cyber Tesla 2019″

MOD

Komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja „Cyber Tesla 2019″, čija je tema odbrana telekomunikaciono-informacionog sistema od pretnji iz sajber prostora, odrzava se u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu.

MOD

Ciljevi ovogodišnje vežbe „Cyber Tesla“ su izgradnja vojnih kapaciteta sistema odbrane i Nacionalnog centra za prevenciju rizika u IKT sistemima Republike Srbije (Nacionalni CERT) za odbranu od visokotehnoloških napada i unapređenje saradnje sa relevantnim državnim i privatnim sektorom u cilju zaštite informacionog prostora Republike Srbije.

Rukovodstvo vežbe iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije ističe da je vežba „Cyber Tesla“ značajna jer se njenim izvođenjem unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, poboljšava koordinacija organa i institucija u čijoj su nadležnosti poslovi informacione bezbednosti, razmenjuju iskustava iz oblasti informacione bezbednosti i unapređuje bilateralna vojna saradnja.

Od 2016. godine vežba „Cyber Tesla“ izvodi se jednom godišnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti zaštite sajber prostora. Na vežbi, takođe, učestvuju i predstavnici privatnog i javnog sektora naše zemlje koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*