MUP: U toku potraga za autorima grafita mržnje na zgradi Dinka Gruhonjića

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da se traga za autorima grafita sa porukama mržnje ispisanim u noći između 23. i 24. novembra na ulazu zgrade u Novom Sadu, u kojoj živi urednik VOICE-a i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.

 

MUP: U toku potraga za autorima grafita mržnje na zgradi Dinka Gruhonjića

Foto: NDNV
U saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvom, pripadnici policije preduzimaju sve zakonske mere i radnje na rasvetljavanju ovog dela, identifikaciji i pronalasku počinioca„, navodi se u odgovoru MUP-a za Radio slobodna Evropa (RSE).
U odgovoru MUP-a se takođe navodi da su službenici Policijske uprave u Novom Sadu odmah po prijavi izašli na lice mesta, obavili uviđaj i sačinili kriminalističko-tehničku dokumentaciju.
U noći između ponedeljka i utorka, na ulazu u zgradu u kojoj živi Gruhonjić, nepoznate osobe su ispisale grafite mržnje i nacističke simbole.
U utorak uveče grupa građana se organizovala i prekrečila grafite, a u vezi sa ovim incidentom reagovali su Reporteri bez granica, Inicijativa mladih za ljudska prava, pojedine opozicione partije i drugi.
Autor: RSE, 021

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*