Nabavljen štampač na Brajevom pismu

V. Fifa
Foto: V. Fifa
Rezultati projekta “Uspostavljanje međuopštinske saradnje u cilju osnivanja Servisa podrške u mobilnosti komunikaciji” predstavljeni su juče u Kancelariji za osobe sa invaliditetom u Apolo centru.

Tom prilikom je savetnica gradonačelnika Ljiljana Koković rekla da je projekat realizovan zahvaljujući uspešnoj međuopštinskoj saradnji između Grada Beograda, gradskih opština Savski venac i Vračar i Grada Novog Sada.

– Tokom prošle godine razmenjivali smo znanja, iskustva i primere dobre prakse po pitanju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, realizovano je više edukacija za tumače na znakovnom jeziku, pokrenuta je mobilna aplikacija “Info za sve” sa servisnim informacijama, a urađen je i dizajn za istoimeni flajer – rekla je Koković. – Pokrenuta je Fejsbuk stranica Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji, a u okviru samog projekta, nabavljen je i štampač na Brajevom pismu. Na njemu će se štampati materijali sa važnim informacijama koje će biti dostupne slabovidim i slepim osobama. Štampač će biti na raspolaganju svim potpisnicima sporazuma o međusobnoj saradnji.

Kako kaže, jučerašnjoj poseti su prisustvovali predstavnici gradskih opština Savski venac i Vračar, koji su imali priliku da se upoznaju sa radom Kancelarije za osobe sa invaliditetom, kao i sa predstavnicima gradskih organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom,. Posetili su OSI Art galeriju u Zmaj Jovinoj Ulici, koja radi u okviru Udruženja distrofičara. Održan je i radni sastanak, na kom je bilo reči o daljim planovima međuopštinske saradnje, sve u cilju realizacije novih projektnih aktivnosti.

Pokrenuta je mobilna aplikacija „Info za sve” sa servisnim informacijama, a urađen je i dizajn za istoimeni flajer (Ljiljana Koković)

– Projekat je podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao i Vlada Švajcarske, koja je donirala iznos od 20.710 švajcarskih franaka, stoga bih im se ovom prilikom zahvalila, kao i ostalim donatorima, nosiocima projektnih aktivnosti u Gradu Beogradu i gradskim opštinama Savski venac i Vračar, ali i svima onima koji su doprineli da ovaj projekat bude uspešno realizovan – kazala je naša sagovornica, dodavši da se raduje nastavku buduće saradnje.

Član opštinskog veća Gradske opštine “Vračar”Darko Milenković, rekao je da je uspostavljanjem ove međuopštinske saradnje napravljena aplikacija “Info za sve”, dostupna na “Gugl Plej” prodavnici.

– Tu se prikazuju servisne informacije za sve građane, a ono što je imperativ je da se informacije dele i na znakovnom jeziku za osobe sa invaliditetom – objašnjava Milenković. – Tako smo stvorili jednake uslove za sve naše građane i na toj mogućnosti ćemo i dalje raditi.

Prema rečima člana veća Gradske opštine “Savski venac” Vladimira Pavlovića, njima je zadovoljstvo što mogu da učestvuju u toj međuopštinskoj saradnji, a rezultat je razvoj i rad Centra za podršku u mobilnosti i komunikaciji s osobama sa invaliditetom. Ono što je njihov cilj je da i u narednim projektima uklone što je više moguće prepreka, koje se nalaze ispred sugrađana sa invaliditetom i tako im učine život lakšim, jednostavnijim i bezbrižnijim.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*