Nagla promena vremena i jako zahlađenje

Pixabay
NOVI SAD –

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom.

Danas će se najniža temperatura kretati od 4 do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature.

Pixabay

U toku noći utorak na sredu u centralnim i južnim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, a na planinama i više uz snežne nanose.

Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom do sredine dana zahvatiće sever Srbije, a posle podne i uveče brzo će se premeštati preko ostalih krajeva.

U brdsko-planinskim predelima počeće da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimično očekuje i u nižim predelima.

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni uz kratkotrajne udare olujne jačine.

Od četvrtka udari severozapadnog vetra u slabljenju.

U Novom Sadu će u prvom delu dana biti umereno oblačno, suvo i toplo sa umerenim južnim vetrom. Posle podne nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom.

Najniža temperatura oko 10 stepeni, a najviša oko 17, posle podne i uveče u naglom i osetnom padu.

U toku noći mešovite padavine (kiša i sneg), a u visim delovima grada sneg uz mogućnost stvaranja manjeg snežnog pokrivača.

U narednih sedam dana biće osetno hladnije.

U sredu će duvati jak i olujni severozapadni vetar.

U Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima kiša ce u većini mesta preci u sneg uz stvaranje, a na planinama uz povećanje visine snežnog pokrivača i snežne nanose.

Od četvrtka do kraja sedmice slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.

Udari severozapadnog vetra biće u postepenom slabljenju, a slabe i sporadične padavine se očekuju u noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana.

Početkom naredne sedmice postepen porast temperature.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*