Nagrada „Dr Zoran Đinđić“ za troje naučnika

EPA-PHOTO/EPA/SASA STANKOVIC/STR/as/kr/bb

BEOGRAD –

Istraživač saradnik na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu Snežana Papović je ovogodišnji dobitnik prve nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača.

Pošto je Odbor Fonda „Dr Zoran Đinđić“ usvojio predlog da se od ove godine nagrađuju troje mladih naučnika i istraživača, na svečanosti u Rektoratu novosadskog Univerziteta druga nagrada je dodeljena docentu na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu Branimiru Pavliću, a treća asistentu na Medicinskom fakultetu Nebojši Pavloviću.

EPA-PHOTO/EPA/SASA STANKOVIC/STR/as/kr/bb

Ovo je 16. godina od kako se u Vojvodini, u organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, mladim stručnjacima dodeljuje priznanje „Dr Zoran Đinđić“.

Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

„Sve moramo učiniti da naša budućnost bude zasnovana na realnoj osnovi, viziji u kojoj prosečnost neće imati takvu glasnost kao što možda danas ima“, istakao je prilikom dodele priznanja pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

Čestitajući nagrađenima, Milošević je istakao da se „danas promoviše stvaralaštvo mladih koji su vrednim radom, posvećenošću i natprosečnošću pokazali kvalitet akademske zajednice, kao i viziju društva koju je zacrtao Zoran Đinđić“.

Foto: Dnevnik.rs

Na današnjoj svečanosti uručena je i nagrada „Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu“ u školskoj 2018/2019. godini Želimiru Trišiću koji je sa desetkom završio osnovne akademske studije mehatronike na Fakultetu tehničkih nauka.

Pored ovih priznanja, na svečanosti je prvi put uručena nagrada „Student generacije“, čiji su dobitnici najbolji diplomci Univerziteta u oblastima prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka, kao i umetnosti.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*