Subotica uložila značajna sredstva u oblast socijalne zaštite

SUBOTICA –

Godina na izmaku u Subotici, pored otvaranja ipsilon kraka, biće obeležena i značajnim ulaganjima u oblasti socijalne zaštite. U tome prednjači Gerontološki centar Subotica koji godinu završava sa preko milijardu dinara ulaganja, a u toj ustanovi se već najavljuju i novi projekti za 2020-u godinu.

RTV (Julijana Kujundžić)

Rekonstrukcija objekata Gerontološkog centra, projekti vezani za energetsku efikasnost, sigurnost, ali i mnogi drugi manji ili veći projekti koji doprinose boljem standardu korisnika usluga, obeležili su još jednu uspešnu godinu u toj značajnoj subotičkoj ustanovi. Direktor Centra Nenad Ivanišević podvlači da je godina pokazala da se zajedno može sve i još jednom se tim povodom zahvalio svim nivoima vlasti.

„Mi ovu godinu završavamo sa preko milijardu dinara investicija. Ono što planiramo da radimo u sledećoj godini jeste ono što nam je preostalo opet i zahvaljujući gradi Vladama i Vojvodine i Srbije, jeste rekonstrukcija Doma za negu. Projekta se radi i mi očekujemo da će uskoro biti gotov. Isto tako i rekostrukcija kuhinje i praone, tu mislimo na potpunu rekonstrukciju svih instalacija i predali smo projekat Republičkom Ministarstvu za energetiku za energetsku sanaciju Gerontološkog kluba u Bajnatu“, rekao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Izdvajanja za oblast socijalne zaštite predstavljaju važan deo gradskog budžeta za narednu godinu, koji je usvojen one nedelje. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban međutim napominje da su pored tih sredstava predviđena i dodatna sredstva sa viših nivoa vlasti, ne samo za oblast socijalne zaštite već i za obrazovanje.

Nivo socijalne zaštite u Subotici je veoma visok. O tome svedoče godišnje nagrade koje već godinama dobijaju ustanove iz grada na severu Pokrajine. Najavljene investicije će taj nivo dodatno poboljšati najavljuju nadležni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*