Nakovo: Vozaču pozlilo, automobilom udario u drvo i stradao

Foto: M. Mitrović

NAKOVO: Dušan Kuga (69) iz Nakova poginuo je jutros, u sredu 13.novembra, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Glavnoj ulici u Nakovu kod Kikinde.

On suprugu povezao kod lekara, ali je oko 4,30 sati automobilom “reno laguna” kojim je upravljao nedaleko od kuće sleteo s puta i udario u drvo.

Foto: M. Mitrović

Penzioner Dušan Kuga je poznati meštanin Nakova,  bivši je instruktor vožnje i zapažen član KUD-a “Izvor”.On je stradao, jer mu je pozlilo u automobilu, ali prema informacijama iz PU Kikinda uzrok smrti vozača, po svemu sudeći, nije jačina udara, već je u pitanju prirodna smrt. Najverovatnije je da je Kuga doživeo infarkt, pošto je poznato da je imao zdravstvenih probema, upravo sa srcem.

Meštani koje je jutros probudio udar automobile u drvo, posvedočili su da su kola Hitne pomoći ubrzo bila na licu mesta, ali da je lekar samo mogao da konstatuje smrt vozača, a njegova supruga je, kako smo saznali, zbog povreda koje nisu opasne po život prebačena u Opštu bolnicu u Kikindi. Uzrok smrti znaće se nakon obdukcije , jer je telo poslato u Centar za sudsku medicine u Novi Sad.

Među meštanima Nakova Dušan Kuga je bio populaan po nadimku Dućo, jer je svojevremeno dugo radio kao instruktor vožnje. Automobilom je jutros krenuo u Novi Sad, kako bi suprugu odvezao na lekarsku kontrolu, ali im se nesreće dogodila na oko 400 metara od kuće.

Foto: M. Mitrović

Iznenadna smrt Dušana Kuge potresla je celo selo, jer je bio dugogodišnji član muške pevačke grupe KUD-a “Izvor”, pa su njegove kolege i članovi društva veoma emotivno doživeli tragediju koja se dogodila.

“ Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide posle. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole reči koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole ćutanja…Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvek biti taj neko koji nedostaje. Bio si čuvar izvornih pjesama od zaborava, ostaje nam u amanet da nastavimo tamo gde si stao, a ti ćeš živeti u nama kroz svaku ispevanu pjesmu”, poruka je na Fejsbuk stranici KUD-a “Izvor”.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*