Napad na Prajd info centar u Beogradu

Илустрација
BEOGRAD –

Beograd Prajd saopštio je da su prostorije Prajd info centra u Beogradu napadnute sinoć u 20.00 časova, što je, kako navode, 11. napad od otvaranja u avgustu 2018. godine.

„Ovaj put je načinjena materijalna šteta kada je grupa maskiranih napadača šutirala izlog i vrata, što je dovelo da lomljenja brave i inventara“, navodi se u saopštenju.

Ilustracija

Beograd Prajd izražava zabrinutost povodom, kako kažu, eskalacije nasilja prema prostorijama Beograd Prajda i ukazuje da prema informacijama sa kojima raspolažu niko nije odgovarao za prethodnih 10 napada.

Podsećaju da se centar nalazi u centralnoj beogradskoj ulici, i skreću pažnju na to da je LGBT+ zajednica izložena ne samo diskriminaciji već i nasilju koje najčešće prolazi bez zakonskih posledica po počinioce.

„Pojedinci koji su percipirani kao LGBT+ osobe često su obeshrabreni da prijave nasilje i diskriminaciju koju trpe upravo zbog nedostatka reakcije zvaničnika, kao i čestih slučajeva sekundarne viktimizacije, gde su izloženi dodatnim neprijatnostima od strane pripadnika javnih organa“, navodi Beograd Prajd u saopštenju.

Oni pozivaju odgovorne institucije da počinioce identifikuju i da postupaju u skladu sa zakonom.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*