Narodno pozorište objavilo i repertoar za septembar, a prva premijera se igra 9. septembra – drama „Vasa Železnova i drugi“

Specijalnim umetničkim programom „Ponovo zajedno – Pogled promatrača menja sve“, Narodno pozorište svečano počelo novu sezonu u subotu u 22 časa na terasi teatra. Pozorište je zvanično objavilo i repertoar za septembar, a prva premijera se igra 9. septembra – drama „Vasa Železnova i drugi“.

Program početka nove sezone Narodnog pozorišta nosi naziv „Ponovo zajedno – Pogled promatrača menja sve“ i predstaviće bogat sadržaj više sfera umetnosti kao što su drama, opera, balet i džez.

Narodno pozorište

Spektakl će se odvijati u subotu od 22 časa na terasi i na ulazu u pozorište, a moći će da se prati s Trga Republike, po svim merama zaštite od kovida 19.

U programu učestvuju glumci Drame Nacionalnog teatra – Radmila Živković (prvakinja Drame), Suzana Lukić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović.

Iz ansambla Opere veče će ispuniti prvakinja i mecosopran Jadranka Jovanović, tenor Janko Sinadinović, sopran Evgenija Jeremić, korepetitor Srđan Jaraković i violončelistkinja orkestra Irina Skorikova.

Specijalni gosti ove gala večeri su Sofija Knežević, džez pevačica koja trenutno živi i radi u Njujorku i Eliot Lejson, muzičar, takođe iz Njujorka.

U baletskoj numeri nastupaju igrač solista Dejan Kolarov, kao i ostali – Milica Jević Drndarević, Silvija Džunja, Ana Ivančević, Tatjana Tatić, Teodora Spasić, Olga Olćan i Ljupka Stamenovski.

Zvanično objavljen i repertoar za septembar

Prva premijera u novoj sezoni je 9. septembra – drama „Vasa Železnova i drugi“ Maksima Gorkog, u režiji gosta iz Zagreba – Zlatka Svibena.

U predstavi velikog ansambla će igrati čak 19 glumaca i dva baletska igrača: Ljiljana Blagojević, Miodrag Krivokapić, Ivan Ðorđević, Nemanja Stamatović, Hadži Nenad Maričić, Vladan Gajović, Vanja Milačić, Katarina Žutić, Rada Ðuričin Popović, Stojša Oljačić, Vjera Mujović, Petar Božović, Nebojša Kundačina, Suzana Lukić, Vanja Ejdus, Bojana Stefanović Tornjanski, Gojko Baletić, Lazar Nikolić, Bojana Bambić i solisti Baleta Ana Ivančević i Miloš Kecman.

Repriza ruskog komada je već dan kasnije 10.09., kao i 28. septembra.

Na repertoaru publika može pratiti i delo „Kaligula“ Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić, sa Igorom Ðorđevićem u naslovnoj ulozi, balet „Hazarski rečnik“, komediju „Izbiračica“ Koste Trifkovića u režiji Nikole Zavišića, dramatizaciju „Nečiste krvi“ Bore Stankovića, reditelja Milana Neškovića, opere „Karmen“ Žorža Bizea i „Bastijen i Bastijena“ V. A. Mocarta.

Poseban program narednog meseca posvećen je pravim spektakl koncertima – 19.09. i 30.09. biće Gala veče Orkestra i solista Opere NP, koncert Hora opere je po planu 27.09, dok će svečani koncert NP Baleta u čast 180 godina od rođenja Petra Iljiča Čajkovskog biti prvog dana oktobra.

Na sceni Narodnog pozorišta biće predstavljen i balet „Jedan“ 24. septembra u okviru Beogradskog festivala igre, monodrama „Noćni pisac“ Jana Fabra, sa Slobodanom Beštićem, baleti iz jednog čina – „Žene u D-molu“ i „Duga božićna večera“, a sam teatar će biti i domaćin dodele nagrada „Zlatni Beočug“ i „Zlatna značka“.

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*