Nastup Nemanje Radulovića na otvaranju 53. BEMUS-a

Ovogodišnje Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) svečano će biti otvorene sutra u Kolarčevoj zadužbini koncertom Beogradske filharmonije, pod dirigentskom palicom kanadskog maestra Marka Parizota, dok će specijalni gost večeri biti proslavljeni srpski violinista Nemanja Radulović.

VIRTUOZNI NEMANJA RADULOVIĆ U SINAGOGI

Po rečima organizatora manifestacije, Radulović će ovom prilikom održati ekskluzivni koncert umesto ranije najavljene pijanistkinje Hatje Bunijatišvili, koja je zbog zdravstvenih razloga sprečena da nastupa.

Njen potencijalni koncert će biti naknadno objavljen kada se za njega budu stvorili odgovarajući uslovi, najavili su organizatori.

V. d. direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damir Handanović izrazio je zahvalnost dirigentu Parizotu, Beogradskoj filharmoniji i Raduloviću za ukazanu spremnost da se svečano otvaranje BEMUS-a održi uprkos izazovima s kojima su se suočili.

„Živimo i radimo u vanrednim vremenima, ali bez obzira na sve dajemo maksimum da se održavaju kulturne manifestacije u Beogradu. Tim CEBEF-a je spreman na nepredviđene okolnosti, tako da je velikom brzinom i uz obostrane dobre odnose zakazan nastup slavnog violiniste Nemanje Radulovića na otvaranju BEMUS-a, kao i uz izuzetnu saradnju Beogradske filharmonije i maestra Parizota”, izjavio je Handanović, prenosi Tanjug.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*