Negovati solidarnost kao osnovu razvoja društva

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i zamenik direktora Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović danas su u Karađorđevom parku, zajedno sa mladima i starijima, zasadili sadnice divljeg kestena, čime su se pridružili akciji „Međugeneracijska podrška prirodi“, koju sprovodi taj fond.

Kisić Tepavčević je tom prilikom istakla da je solidarnost osnova društva i njegovog razvoja i da svako od nas treba da je neguje i razvija.

Kada kažemo međugeneracijska solidarnost i saradnja, odmah pomislimo na pomoć starijim i iznemoglim, ali ovaj pojam ima mnogo širi aspekt. Treba nam i energija mladih i njihov način razmišljanja, ali i da učimo od starijih i jedni od drugih, rekla je ministarka.

Ognjenović je naveo da taj fond treću godinu zaredom realizuje ovaj projekat, kojim ne stavlja tačku, već zarez na projekte saradnje mladih i starijih, pri čemu je izrazio nadu da će ta saradnja u buduće biti još bolja i veća.

Država vredno radi i obraća pažnju na svoje najstarije sugrađane, što pokazujemo povećavanjem penzija od 5,5 odsto naredne godine, kao i najvećom jednokratnom pomoći za naše penzionere od 20.000 dinara, naglasio je Ognjenović.

Negovati solidarnost kao osnovu razvoja društva

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*