Nelegalni objekat na Pačićevom vrhu biće srušen

Фото: Youtube Printscreen

BEOGRAD: Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da aktuelna vlada apsolutno zastupa vladavinu prava i da na tome radi predano, navodeći da će nelegalno izgrađeni objekat na Pačićevom vrhu biti do kraja porušen.

Brnabić je ogovorajući danas na pitanja novinara, da li je nelegalno sazidani objekat na Pančićevom vrhu primer vladavine prava koju ova vlada zastupa kao i na konstataciju novinara da država dve godine nije sposobna da sruši taj objekat, rekla da će rušenje bit završeno i da pravda nekada jeste spora, ali dostižna.

Foto: Youtube Printscreen

„Ova vlada apsolutno zastupa vladavinu prava i radimo na tome predano. Ovo je primer da je pravda nekada možda spora, ali svakako dostižna. Taj objekat ove godine ne radi. On je polusrušen, počelo je rušenje i završiće se rušenje. U tom smislu, da, ovo je primer vladavine prava, ali pravda jeste nekada spora“, rekla je Brnabić.

Prethodno je na konferenciji za novinare u Zemunu, gde je počela gradnja stanova za bezbednjake, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odgovarajući na pitanja novinara na istu temu, izrazio nadu da će do kraja godine objekat na Pančićevom vrhu biti u potpunosti porušen.

„Nadam se da će to biti do kraja godine, a svakako će biti srušen do poslednje cigle. Inspekcija je bila tamo, razgovarali su sa investitorkom koja je uklonila krov, stolariju, deo instalacija…“, naveo je Stefanović.

Najveći deo tog objekta iznutra, porušila je investitorka koja je, kako je objasnio ministar, uklonila krov objekta.

„A kada je zima počela nešto ranije nego što je očekivano tamo, kada su vremenski uslovi onemogućili težu mehanizaciju da to poruši nakon toga, oni su stali sa radovima i, na kraju krajeva, biće završeno sigurno. Biće porušeno do poslednje ciglice, sve“, istakao je Stefanović.

On je naveo da investitor ruši o svom trošku, što je, kako je ukazao, dobro za Republiku Srbiju kako država ne bi trošila svoj novac na rušenje.

Stefanović je pojasnio odgovarajući na pitanja novinara da je važno da se objekat ruši, a da je uloga Ministarstva unutrašnjih poslova da obezbedi asistenciju pri rušenju.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*