Neophodni razgovori advokature sa Ministarstvom pravde

(Foto Advokatska komora Srbije)

Advokatska komora Srbije (AKS) održala je danas sednicu Upravnog odbora na kojoj se raspravljalo o spornim izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku (ZPP). Predsednik AKS Viktor Gostiljac rekao je posle sednice za „Politiku” da će advokatura obrazovati pregovarački tim koji će o spornom zakonskom predlogu razgovarati sa Ministarstvom pravde, piše Politika.

„Vrlo sam zadovoljan zaključcima Upravnog odbora, jer idu u pravcu razgovora i rešavanja nastalih problema, odnosno loših zakonskih rešenja u Nacrtu ZPP, na koje advokatura ne može pristati. Mi ćemo otpočeti razgovore sa Ministarstvom pravde i naš pregovarački tim će činiti predsednik AKS i svi predsednici komora u sastavu AKS”, rekao je Gostiljac.

UO AKS je zauzeo stav da zakon neće biti donet bez konsenzusa sa advokaturom.

„Po okončanju ovih razgovora, UO će ili dati svoj pristanak ili će preduzeti dalje korake iz svoje nadležnosti koje uključuju i krajna sredstva, ali duboko sam uveren da do toga neće doći. Razgovori su jedini način prevazilaženja problema i advokatura je otvorena u tom smislu, a čini mi se i Ministarstvo pravde. Iskoristićemo naredni period na najbolji način, u interesu ne samo advokature već i naših građana”, rekao je predsednik AKS.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*