NEVREME U REGIONU U Trebinju grom udario u kuću, na Dinari sneg (video)

Foto: Youtube Printscreen

TREBINJE: Trebinje je pogodilo snažno olujno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, a tom prilikom grom je udario u jednu kuću u selu Ljubova.

Foto: Youtube Printscreen

Nevreme je Trebinje pogodilo u noći između subote i nedelje, a grom je udario u kuću oko dva sata posle ponoći, oborivši dimnjak i uništivši deo krova.

U to vreme u kući su bile jedna žena i osmogodišnja devojčica, a nijedna od njih nije povređena, prenose „Nezavisne novine“.

Vlasnica kuće je u ranim jutarnjim časovima pozvala hitni broj 121, posle čega su pripadnici Javne ustanove „Ekologija i bezbednost“, Službe civilne zaštite, odmah krenuli na teren i u toku prepodneva pokrili kuću kako bi se, do konačne sanacije krova, u njoj moglo da živi.

U Javnoj ustanovi „Ekologija i bezbednost“ kažu da je tokom noći u Trebinju palo oko 60 litara kiše po metru kvadatnom, a u Popovom polju preko 200 litara, gde je u selu Čvaljina, federalne opštine Ravno, voda odnela asfaltni put, pa su meštani sela ostali odsečeni.

U najvišim predelima Dalmacije pao je sneg, a u mnogim drugim delovima pala je kiša u velikim količinama.

Kako prenosi hrvatski Indeks, u Konavlima je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru, dok je u okoloni Splita, na području Kaštela, palo više od 40 litara po kvadratnom metru.

Tokom vikenda najviše je zahladnelo u planinama, gde je sneg padao na visini iznad 1.500 metara.

Sneg je noćas i jutros povremeno padao u višim predelima Dinare i Kamešnice.

Sneg je povremeno padao i na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša, gde se temperatura spustila malo ispod nula stepeni Celzijusa, javila je Dalmacija Danas.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*