Miodrag Kostić najviše ponudio za Komercijalnu banku

mkgroup.rs

BEOGRAD –

Najvišu obavezujuću ponudu za Komercijalnu banku dala je domaća AIK banka, u vlasništvu Miodraga Kostića, u visini od 395 miliona evra, piše Danas pozivajući se na nezvanične informacije.

U tu sumu trebalo bi računati i dividendu za ovu godinu, dobit banke u prva tri tromesečja je oko 60 miliona evra, kao i deo dobiti iz ranijih godina od oko 30 miliona evra koji je odlukama skupštine akcionara podeljen vlasnicima akcija i zaposlenima, a još nije isplaćen.

mkgroup.rs

Ova cena za državnih 83,23 odsto akcija vrednuje celu banku na 471 milion evra, jedva nešto više nego što je trenutna cena na berzi, piše Danas.

List prenosi i da je država stranim fondovima za akcije Komercijalne banke platila 35 odsto više nego što za sada može od njih da dobije.

Narednih dana Ministarstvo finansija će ocenjivati ponude, pa ostaje da se vidi da li će Komercijalna banka, sa više od 10 odsto tržišta, aktivom od 3,6 milijardi evra i štednjom građana od 1,8 milijardi evra naći novog vlasnika ili će ostati najveća državna banka.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*