Nije naš posao da blokiramo, već da gradimo mostove

Vučić obišao radove na mostu na Savi kod Šapca

(Foto Instagram / buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na mostu na Savi kod Šapca.

„Nije naš posao da blokiramo, već da gradimo mostove!”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav uz fotografiju sa mosta na Savi gde su u toku radovi.

Predsednik Srbije je, kako prenosi Tanjug, na putu je za Gornje Nedeljice, kod Loznice, gde će od 15 sati razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto.

„Mi ćemo ići preko ovog mosta već krajem sledeće godine”, rekao je Vučić u razgovoru sa radnicima na mostu i konstatovao da su samo dva radnika iz Srbije.

„Mislim da divno izgleda. Neverovatan napredak, bili smo pre šest meseci, pre toga pre godinu dana. Neverovatan napredak, bukvalno. Mi ćemo ići preko ovog mosta već krajem sledeće godine. Nalazimo se na mostu preko Save, na dva kilometra je glavni most, gde su batinaši tukli ljude pre sedam dana i hvalili se time”, rekao je Vučić.

Kažu da će da me blokiraju, poneo sam vreću za spavanje

Naš posao nije da blokiramo mostove i ljude, već da gradimo mostove za ljude, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na mostu na Savi kod Šapca.

Vučić je, kako prenosi Tanjug, rekao da je u tome razlika između „onih koji imaju viziju i vole svoju zemlju i onih drugih”.

Na pitanje da prokomentariše navode da neće ići helikopterom u Gornje Nedeljice i najave učesnika današnjih protesta da će ga zaustaviti, Vučić je poručio:

„Pustite priče za malu decu. Kažu da će da me blokiraju samo da ne izađem iz sela, a ja kažem poneo sam vreću za spavanje i čekam ih na razgovorima”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Dragan Đilas uzeo 700 i nešto hiljada evra od Rio Tinta, a da on nije.

„To vam tako dođe. Naše je da idemo sa ljudima koji su stvarno zabrinuti, a iza kojih ne stoji vračarska ili neka inostrana politika. Sa takvim ljudima sam spreman da tražim rešenja. A sa onima koji ruše, ne mene, nego svoju zemlju, sa njima neću da razgovaram”, poručio je Vučić.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*