„Noć knjige“ od 10. do 12. decembra, i u Novom Sadu druženje sa piscima

BEOGRAD –

Manifestacija „Noć knjige“ održaće se od 10. do 12. decembra u 33 grada u Srbiji i regionu (Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Sarajevo, Gradiška, Prijedor, Podgorica, Nikšić), saopštavaju iz IK „Laguna“.

Ovogodišnje izdanje „Noći knjige“ obeležiće popusti do 40 odsto na Lagunina izdanja.

noć, knjige, 1

Izvor: IK „Laguna“

„U promovisanju knjige i čitanja priključili su nam se i drugi izdavači, njih preko stotinu. Na njihova izdanja važiće popust od 20 odsto, kao i na strana“, istakla je urednica „Lagune“ Ivana Misirlić.

„Mlađi čitaoci će imati prilike da biraju među sjajnim izdanjima koja se tiču i ekologije, nauke, ali i popularnim serijalima kao što su knjige o Ameliji Zubić i Janu Bibijanu“, napomenuo je urednik Zoran Penevski, koji u Laguni brine o književnosti za decu i mlade.

Od nedavno novi Lagunin autor je i dobitnik Nagrade Evropske unije za književnost Darko Tuševljaković sa romanom „Uzvišenost“ u kojem kombinuje realistični registar sa elementima naučne fantastike.

noć, knjige, darko, tuševljaković

Izvor: IK „Laguna“

„U romanu opisujem Beograd koji možemo da zamislimo da postoji sutra ili za pet godina ili 20 godina, i cilj je dobrim delom da se iskorakom iz sadašnjosti priča o sadašnjosti. Protagonistkinja je mlada žena koja živi u budućem Beogradu, a koja se suočava sa porodičnom prošlošću koja je u dobroj meri naša sadašnjost. U pozadini svega, na svetskom planu se zbivaju događaji koji potresaju ceo svet i koji suštinski menjaju način života u zamišljenoj budućnosti. Roman je u velikoj meri potraga za savršenim. Mi stalno tragamo za savršenstvom, retko kada ga, ili nikad, ne dosegnemo ali šta ako u toj našoj trci i želji da stignemo do savršene ljubavi, u ovom slučaju najviše, dođemo do trenutka kada to bude ostvarljivo? Da li će nas to usrećiti, hoćemo li postati uzvišeni ili će se opet desiti nešto nepredviđeno?“

Posthumno objavljena knjiga priča „Anđeli neće sići sa nebesa“ Đorđa Lebovića, novi naslov Jua Nesbea „Ostrvo pacova i druge priče“, knjiga „Smišljajte i istražujte: Sabrani spisi“ Džefa Bezosa, samo su neki od naslova iz bogate izdavačke produkcije ove beogradske kuće.

U subotu 11. decembra u Novom Sadu čitaoci moći će da se sretnu sa nekoliko Laguninih autora.

Knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“:

14.00 – Robert Takarič

16.00 – Vladimir Kopicl

17.00 – Iva Kolega

18.00 – Jelena Bačić Alimpić

19.00 – Aleksandar Gajić

Knjižara Big Shopping centar:

16.00 – Robert Takarič

Jubilarnoj 25. Noći knjige priključile su se i biblioteke iz Srbije i regiona. Biblioteke će u manifestaciji učestvovati prvog i drugog dana 10. i 11. decembra i čitaocima će odobravati posebne pogodnosti – popuste ili programe specijalno kreirane za taj dan.

Gradska biblioteka u Novom Sadu će 10. decembra davati popust od 50 odsto na godišnju članarinu, a biće organizovana i izložba najčitanijih Laguninih izdanja, kao i preporuke bibliotekara.

Takođe, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru će 10. i 11. decembra omogućiti popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*