„Novak može da ućutka Rodžerove navijače za sva vremena“

Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Teniski analitičar Dejvid Lo kaže da postoji samo jedan način na koji bi Novak Đoković mogao da utiša navijače Rodžera Federera za sva vremena.

Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Poznato je koliko navijači više podržavaju Švajcarca u duelima dvojice velikana, a Lo ističe da ga fascinira kako Novak uspe da tu energiju pretvori u svoju prednost.

Mislim da to samo pokazuje koliko je naporno i teško biti prkosan, moraš stalno da se boriš protiv tog talasa emocija. Nikada mi nije jasno kako to uspe na Grend slemovima. Tu energija koju Federer dobija sa tribina, on samo okrene u svoju korist„, kaže teniski stručnjak Dejvid Lo u „Tennis Podcast“.

Iskusni britanski komentator kaže da postoji samo jedan način na koji može da ućutka sve Federerove navijače za sva vremena.

I dalje to može. Još jedno finale Završnog turnira ili ako još jednom postane broj jedan… te stvari neće definisati Novaka Đokovića. Neće ga izdvojiti ispred Rodžera„, kaže Lo i dodaje:

Ono što će definisati karijeru Novaka Đokovića je broj Grend slem titula. Ukoliko bi karijeru završio sa više od Federera, i dalje bi bio manje popularniji i voljen među navijačima, ali bi isto tako mogao da kaže ‘nosite se, imam više Slemova, vidimo se kasnije„.

Federer ima 20 GS titula, Đokovića 16, a Rafael Nadal 19.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*