Nove mere: Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru

Pixabay

BEOGRAD –

BEOGRAD –

Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru biće obavezno, jedan je od zaključaka sednice Kriznog štaba zbog epidemije korona virusa u Srbiji. Osim toga, Krizni štab je dao preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice – KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila.

Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima.

Pixabay

„Što se tiče otvorenog prostora, važno je držanje socijalne distance“, naveo je Janković.

On dodao da na snazi ostaju i dalje dosadašnja ograničenja – za zatvoreni prostor maksimalno 500 ljudi, dok na otvorenom nema ograničenja.

Upitan da li su predviđene neke kazne za nenošenje maski, Janković je rekao da je Krizni štab zauzeo stav da kaznena politika nije rešenje, ali da se u javni prevoz ne može ući bez maske.

Takođe je odlučeno da su posete bolnicama zabranjene.
Krizni štab je dao i preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice – KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu.
Sednica Kriznog štaba je u toku i očekuju se nove preporuke. Krizni štab razmatra i da li da se ograniči okupljanje na otvorenom i smanji dozvoljen broj ljudi u zatvorenom.
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je trenutno 731 osoba obolela od virusa korona, 19 pacijenata je na respiratorima, a ukupno su od početka epidemije preminule 262 osobe.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*