Novi parking u Fruškogorskoj ulici (VIDEO)

Danas je pušteno u rad parkiralište u Fruškogorskoj ulici kapaciteta 100 parking mesta.  Ovom prilikom su izgrađene i biciklističke i pešačke staze u dužini od 500 metara, a kupna vrednost radova je 29.086.738,40 dinara.

Puštanju u rad ovog parkirališta prisustvovali su Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve i Stevan Lugonja, direktor JKP „Parking servis“.

 

Stevan Lugonja je ovom prilikom izjavio:  „Završetkom  radova u Fruškogorskoj ulici,   dobili smo 100 novih parking mesta, kao i 500 metara biciklističke staze i staze za pešake. Novoizgrađeni deo staza i parkirališta nastavlja se na već uređeni deo Bulevara despota Stefana i Kineske četvrti.  Nadam se da će ovako uređen, ovaj deo grada, uticati na kvalitetniji svakodnevni život naših sugrađana.  Novih 100 parking mesta sigurno će olakšati parkiranje u ovom delu grada, a pozitivno uticati i na samu saobraćajnu bezbednost.  „Parking servis“ je započeo radove i na parkiralištu kod glavnog ulaza na „Štrand“, koji će na neki način objediniti radove u Fruškogorskoj ulici. Ovaj posao ćemo raditi u dve faze , prva je već počela i biće urađeni ivičnjaci i asfaltiranje same saobraćajnice, a na proleće ćemo raditi i parking mesta.“

Takođe,  sledeću godinu obeležiće i radovi na izgradnji parkirališta u Radničkoj ulici, kod vrtića „Vilenjak“.

 

Aleksandar Kravić je naglasio da se broj automobila u Novom Sadu enormno povećao i da je to infrastrukturno veoma teško ispratiti, ali da su ovakvi radovi potez da se ovaj problem ublaži.  Po njegovim rečima, radovi u Fruškogorskoj su veoma važni jer je u pitanju izgradnja cele saobraćajnice, ne samo parkirališta.  Kravić je najavio raspisivanje javne nabavke na nivou gradaza izgradnju novih parkirališta i javne garaže.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*