NOVI SAD KANDIDAT ZA DOMAĆINA EVROPSKOG PRVENSTVA U PLANINSKOM BICIKLIZMU 2021. GODINE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su u Gradskoj kući generalnog sekretara Evropske biciklističke federacije Enrikea dela Kazu. On je došao u dvodnevnu radnu posetu Novom Sadu povodom kandidature Grada za dobijanje Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu 2021. godine.

– U prethodne dve godine, Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava su bili domaćini najboljim biciklistima Evrope i sveta u okviru pripremnih takmičenja koja su obavezna u toku kandidature. Zadovoljni smo što su Biciklistički klub „Novi Sad“ i Biciklistički savez Srbije dobili najviše ocene za organizaciju tih trka i što su time ispunjeni uslovi za dobijanje Evropskog prvenstva 2021. godine. Ta godina je za nas značajna i zbog toga što je Novi Sad nosilac prestižne evropske titule za kulturu, a bila bi nam velika čast da i ovo takmičenje doselimo te godine u naš grad. Mi smo nadaleko poznati kao odlični domaćini manifestacijama i prvenstvima u raznim oblastima, tako da ne sumnjamo da ćemo dobiti i ovu priliku da pokažemo svoje kapacitete i budemo domaćini biciklistima iz cele Evrope – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Generalni sekretar Evropske biciklističke federacije Enrike dela Kaza istakao je da je  cilj njegove posete da se upozna sa predstavnicima Grada Novog Sada koji je potencijalni domaćin takmičenja. On je tokom sastanka predstavio benefite za grad ukoliko bi ugostio Evropsko prvenstvo, iz ugla Evropske biciklističke federacije, i izrazio želju da podrobnije upozna Novi Sad, Petrovaradinsku tvrđavu, i njihov istorijat, kulturu, kao i pozicioniranost i značaj grada u regionu.

Predsednik BK „Novi Sad“ Nemanja Vajs naglasio je da je Novi Sad ozbiljan kandidat za dobijanje Evropskog prvenstva na Petrovaradinskoj tvrđavi i da se sprovode sve radnje kako bi kandidatura bila validna, a da se konačna odluka Evropske biciklističke federacije očekuje do kraja godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*