Novi talas migranata na severu Vojvodine

Фото: Мигранти опет у Кањижи Фото: М. Митровић

Područje Kanjiže i okolnih pograničnih mesta na severu Vojvodine zapljusnuo je novi talas migranata, zbog čega je zasedao i Opštinski štab za vanredne situacija Kanjiže.

Foto: Migranti opet u Kanjiži Foto: M. Mitrović

Predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer izjavio je da ponovno prisustvo migranata na teritoriji opštine Kanjiža nije ništa novo jer ih kod Horgoša ima od 2015. godine, međutim, pojavile su se nove grupe od 20 do 30 lica, ali nije poznato da li će se njihov broj povećavati. Migranti, mahom mlađi muškarci, stižu u Kanjižu redovnim autobuskim linijama iz Beograda ili taksi prevozom, u nameri da preko Mađarske odu za Nemačku i druge zapadnoevropske zemlje. Zbog novog talasa migranata, u kanjiškoj opštini su usledile prve reakcije zvaničnika i poziv građanima na oprez.

– Opština Kanjiža će nastojati da što neposrednije po tom pitanju sarađuje s policijom i resornim ministarstvima i državnim organima jer, jednostavno, lokalna samouprava nije nadležna da bilo šta radi i preduzima u rešavanju te problematike, ali se trudi da radi na bezbednosti lokalnog stanovništva, obezbedi nesmetan i kontinuiran rad naših institucija, odnosno da održi red na javnim površinama – izjavio je Robert Fejstamer. Probaćemo da na početku nađemo neko rešenje da obezbedimo bezbednost našeg stanovništva, svejedno da li je reč o Kanjiži, Horgošu, Martonošu ili drugim naseljima opštine Kanjiža, da migrante probamo da preusmerimo u institucije kao što su prihvatni centri u Kikindi i Subotici.

Predsednik MZ Kanjiža Robert Lacko kaže da lokalna samouprava prati situaciju i preduzima korake da bi zaštitili građane u tri mesta na području opštine u kojima se pojavljuju migranti.

Lacko pojašnjava da je prisustvo migranata pojačano zbog toga što je prelaz prema Bosni i Hercegovini zatvoren i iz dana u dan je priliv sve veći.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*