NOVO OD DRUGOG POLUGODIŠTA U SRBIJI: Roditelje će mejlom obaveštavati kad dete ne dođe u školu

Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

BEOGRAD – Roditelje će od drugog polugodišta škola mejlom moći da obavesti da njihovo dete odsustvuje s nastave, čime će se smanjiti broj izostanaka, uvereni su u Ministarstvu prosvete koje je ovu novinu najavilo.

Roditelji i sada zahvaljujući elektronskom dnevniku mogu da provere da li im je dete u školi. Čim nastavnik upiše da učenik nije na času, roditelj to može da vidi ukoliko uz posebnu šifru pristupi e-dnevniku.

Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Mejlovi sa obaveštenjem roditeljima slaće se preko elektronskog dnevnika, kažu u Ministarstvu prosvete. Koliko je mera važna u cilju smanjenja izostanaka toliko je važna i zbog mogućeg nestanka deteta.

Da su roditelju Monike Karimanović, koja je nestala 20. decembra, obavešteni odmah da dete nije u školi ranije bi alarmirali policiju, a potraga za njom bi ranije krenula, jer su prvi sati od nestanka najvažniji za ishod potrage.

Sumnja se da je dvanaestogodišnju Moniku oteo Ninoslav Jovanović zvani „Malčanski berberin“, koji je već bio u zatvoru zbog silovanja devojčice. Nadimak je dobio jer je šišao žrtve.

IZVOR:KURIR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*