NOVOIZGRAĐENI SEMAFOR U VETERNIKU U REDOVNOM RADU

 

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u ponedeljak, 31. avgusta 2020. godine, od 10 časova, novopostavljeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice Sonje Marinković u Veterniku biti pušten u režim redovnog rada, nakon što je bio na žutom treptaču.

Semaforizacijom ove raskrsnice omogućeno je mnogo bezbednije i efikasnije odvijanje saobraćaja, s obzirom na to da postavljeni tasteri i posebno obeležena petlja utiču na lakše kretanje vozila, a naročito na bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko vrlo frekventne saobraćajnice.

 

Važno je napomenuti da će semafor na predmetnom lokalitetu od ponedeljka raditi u detektorskom režimu rada, što znači da će pešaci samo pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza. Vozači koji dolaze iz pravca Ulice Sonje Marinković, zaustavljanjem na posebno obeleženoj crvenoj liniji najavljuju svoj zahtev, čime uređaj na stubu semafora detektuje vozilo i pokreće proces promene svetlosne signalizacije za bezbedan prolaz vozila.

                                    

Ovom prilikom apelujemo na sve vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju, s obzirom na to da predmetna raskrsnica do sada nije bila semaforizovana.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*