O D L U K U o radnom vremenu za Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini

U četvrtak 21. novembra 2019. godine, kada se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini (u daljem tekstu: republički praznik), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

 

II

Za vrijeme trajanja republičkog praznika, svi objekti u trgovinskoj i zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta AD “Lutrija Republike Srpske“ Banja Luka, na području Grada Bijeljina mogu raditi najduže do 12:00 časova.

 

III

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.

 

IV

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

 

V

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

 

 

 

GRADONAČELNIK GRADA BIJELJINA

Mićo Mićić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*