O filmu „Nije loše biti čovek“ pred novosadsku premijeru

NOVI SAD –

Povodom novosadske premijere filma Duška Kovačevića „Nije loše biti čovek“ akteri ovog filmskog ostvarenja govorili su o svom radu i dsvojim impresijama.

Naime, reditelj bioskopskih hitova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” i autor klasika kao što su “Maratonci trče počasni krug“, “Ko to tamo peva“, “Underground”, „Radovan Treći“ i „Urnebesna tragedija“, vratio se filmskoj publici nakon 18 godina.

nije, lose, biti, covek

Izvor: promo plakat

U ovoj nesvakidašnjoj komediji sa elementima trilera bavi se večnim pitanjem: “da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu i postoji li mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.“

„Sve što sam radio je na neki način paranormalno jer i naš život nije normalan, živimo u dva ili tri paralelna sveta“ rekao je Kovacević i dodao da je njegovo viđenje sveta bilo pomalo sumnjičavo i ne-egzaktno i da uvek postoji joše neki koji ne želimo ili ne možemo da vidimo.

„Ovo je moj omaž svim lepim, pametnim i plemenitim stvorenjima (životinjama) sa koja se družim i dan danas“.

Radnja prati profesora klavira Milana pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.

Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Vojin Ćetković tumači ulogu profesora, koju je doživeo najličnije u svojoj karijeri. Na pitanje “zašto nije loše biti čovek“ kaže da to nije stvar ličnog izbora već da se čovek sa dobrotom rađa.

Profesorovu ženu igra Branka Katić, čija je to prvi film nakon povratka u Srbiju. Kaže da joj je velika čast što je mogla da sarađuje sa našim kultnim rediteljem i scenaristom.

„Imali smo sa Duškom priliku da igramo sitan vez“ rekla je Katić.

Osim Vojina Ćetkovića i Branke Katić u podeli su i Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Hristina Popović, Andrija Milošević, Srđan Žika Todorović, Milan Lane Gutović i Mira Banjac.

Svoj debi na filmskom platnu imala je Lena Kovačević, koja deli pozornicu sa Belim, odnosno sa Gordanom Kičićem. Film obiluje muzikom, koju je komponovao Momčilo Bajagić Bajaga.

„Dobili smo jedna lep muzički film i mislim da će muzika iz flma ostai da živi i van filma“ rekla je lena Kovačević.

 

 

 

IZVOPR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*