Obeleženo 72 godine od nezavisnosti Mjanmara i 70 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa sa Srbijom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je svečanom prijemu povodom obeležavanja 72. godišnjice nezavisnosti Republike Mjanmar, koju je organizovala ambasada Republike Unije Mjanmar.

Ministar Đorđević je tom prilikom rekao da su politički odnosi između Mjanmara i Republike Srbije tradicionalni dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja, kao i da ove dve države povezuje poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava. Kako je istakao, zahvaljujući zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, saradnja ove dve zemlje kreće se uzlaznom putanjom i tim putem nastaviće i u budućnosti.

„Republika Srbija veoma je zahvalna na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Mjanmara suverenitetu i integritetu naše zemlje. Očekujem da ćemo u vremenu pred nama saradnju i ukupne bilateralne odnose konstantno unapređivati i tako doprinositi boljem odnosu dve države na dobrobit naših građana i građanki“, naglasio je ministar i dodao da se na ovaj dan ujedno obeležava i 70 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i Mjanmara.

Ambasador Mjanmarske Unije u Republici Srbiji Turan Tan Zin zahvalio je predsedniku Vučiću kao i ministru Đorđeviću na volji, trudu i zalaganju da se dodatno unaprede odnosi Srbije i Mjanmara i istakao da je Đorđević prvi ministar sa kojim je imao sastanak, po stupanju na dužnost u Srbiji.

„Održali smo postojeće prijateljske odnose sa Srbijom, jer imamo jake međusobne odnose na različitim nivoima, između naše dve Vlade, dva Parlamenta i dva naroda“, rekao je Tan Zin istakavši da će težiti ojačanju ekonomske saradnje kao i da će Srbija uvek imati podršku njegove zemlje po pitanju nepriznavanja jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*