Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom.

 

Na sastanku je bilo reči o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i aktivnostima OEBS-a na zaštiti i garantovanju prava Srba i drugih nealbanaca.

 

Razmotrivši sa sagovornikokm političku i bezbednosnu situaciju na KiM, Đurić je istakao da je potrebno da nova vlada u Prištini bude iskreno posvećena regionalnoj stabilnosti i poštovanju ljudskih prava.

 

Beograd je, prema Đurićevim rečima, spreman da o normalizaciji odnosa razgovara sa svim demokratski izabranim političkim predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije, ali tek nakon što budu povučene takse na robu iz centralne Srbije.

 

Đurić je sagovorniku preneo i da će se srpski politički predstavnici okupljeni u Srpskoj listi na sve raspoložive demokratske načine boriti za zaštitu interesa našeg naroda u pokrajini, i da očekuju da srpskom narodu konačno budu i u praksi garantovana sva on prava propisana prištinskim zakonima i ustavom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*