Марко Ђурић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом.

 

На састанку је било речи о положају српског народа на Косову и Метохији и активностима ОЕБС-а на заштити и гарантовању права Срба и других неалбанаца.

 

Размотривши са саговорникокм политичку и безбедносну ситуацију на КиМ, Ђурић је истакао да је потребно да нова влада у Приштини буде искрено посвећена регионалној стабилности и поштовању људских права.

 

Београд је, према Ђурићевим речима, спреман да о нормализацији односа разговара са свим демократски изабраним политичким представницима Албанаца са Косова и Метохије, али тек након што буду повучене таксе на робу из централне Србије.

 

Ђурић је саговорнику пренео и да ће се српски политички представници окупљени у Српској листи на све расположиве демократске начине борити за заштиту интереса нашег народа у покрајини, и да очекују да српском народу коначно буду и у пракси гарантована сва он права прописана приштинским законима и уставом.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*