Obilježen 14. februar – Dan Boračke organizacije Republike Srpske

Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Gradska boračka organizacija Bijeljina obilježila je 14. februar – Dan Boračke organizacije Republike Srpske, kao i 15. februar – Dan boraca Srpske, koji je ustanovljen u znak sjećanja na podizanje Prvog srpskog ustanka.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović rekao je da se na ovaj dan treba prisjetiti najzaslužnijih za stvaranje Republike Srpske, onih koji su dali živote za otadžbinu.

– Posljednja dešavanja u vezi sa optužnicom protiv generala Milomira Savčića, nažalost, ne doprinose pomirenju i stabilnosti. Međutim, mi ne želimo da dozvolimo da nam nametnu scenario kakav moćnici trenutno sprovode u Crnoj Gori i na Kosovu. Otimaju nam vojnu imovinu, poljoprivredno zemljište, i ko zna šta je sljedeće… Putem institucije visokog predstavnika žele da izmijene Dejtonski sporazum bez saglasnosti Srba, ali treba da znaju da to nećemo dozvoliti i da ćemo biti jedinstveni – naveo je Stevanović.

Potpredsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Niko Kisić istakao je da srpski narod nikada neće zaboraviti više od 23.000 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Hvala najhrabrijim, onima koji su svojim životima obezbijedili mir sadašnjim generacijama. Neprijatelji ponovo pokušavaju da unište ono što smo stvorili, ali poručujem im da nećemo pognuti glavu – naglasio je Kisić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*