Obradović: Vlast shvatila da su migranti bezbednosni rizik

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an
BEOGRAD –

Poslanik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da nije iznenađen time što je Vojska Srbije poslata u Šid ističući da je aktuelna vlast shvatila kakav bezbednosni rizik predstavljaju migranti koji borave u Srbiji.

Obradović je, na pres konferenciji ispred Narodne skupštine, gde sedmi dan štrajkuje glađu, rekao da vlast i građani počinju da shvataju problem sa migrantima koji nekontrolisano i ilegalno ulaze u Srbiju na šta, kaže, Dveri ukazuju u proteklih pet godina.

„Ne iznenađuje slanje vojske, čak i ako vlast to radi samo u marketinške svrhe, ali bezbednosni rizik zaista postoji“ rekao je Obradović upitan da prokomentariše slanje vojske u Šid.

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

Lider Dveri je kazao da treba pomoći svakom ko beži iz ratom zahvaćenih područja, posebno ženama, deci, starima i nemoćnima, ali da se ovde radi o mladićima bez ikakvih ličnih dokumenata.

Obradović je izneo tvrdnju da u ovom trenutku u Srbiji boravi blizu 10.000 migranata smeštenih u oko 20 prihvatnih centara.

Obradović je novinarima rekao i da su on i poslanik Dveri Ivan Kostić, koji takođe štrajkuje glađu, posle dopisa upućenog Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine dobili odobrenje da ih posećuju najbliži članovi porodice, lekarski tim i sveštenik.

Kazao je i da uređivački kolegijum RTS ignoriše zahtev, da poslanici koji štrajkuju dobiju priliku da u jednosatnoj večernjoj emisiji na Javnom servisu objasne sve njihove zahteve što bi, kaže, bio „minimum minimuma“ da razmisle o prekidu štrajka.

Podsetio je da je pokret Dveri juče uputio tužbu Upravnom sudu tražeći poništenje nastavka izbornog procesa jer su, kako je naveo, potpisi za izborne liste pre proglašenja epidemije skupljani po jednom izbornom zakonu, a da se po ukidanju vanrednog stanja prikupljaju po drugom zakonu.

Dodao je i da su Dveri Ustavnom sudu podnele inicijativu u za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa, ali da ta institucija „ćuti o tom zahtevu“.

Obradović je kazao da se on i Kostić dobro osećaju i da nemaju zdravstvenih problema, kao i da nastavljaju štrajk glađu kojim pozivaju vlast na politički dijalog, prevazilaženje političke krize i smanjivanje sukoba i tenzija u društvu.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*