Obustava rada u poštama se nastavlja „bez obzira na posledice“

Foto: 021.rs

Nakon novog sastanka predstavnika radnika pošte sa predstavnicima vlasti na kom im je ponuđeno povećanje plata od dvadesetak procenata, radnici su odlučili da nastave sa obustavom rada.

 

Foto: 021.rs

 

Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, to povećanje ne bi približilo njihove plate republičkom proseku pa je ponuda Vlade odbijena.
Mi smo sinoć održali sastanak radnika ispred glavnog poštanskog centra u Beogradu gde smo doneli jednoglasnu odluku da ponudu odbijemo i da nastavimo sa obustavom rada bez obzira na posledice„, kaže Mandić.
On dodaje i da se od danas štrajku pridružuje još više radnika.
Kako objašnjava, na jučerašnjem sastanku se rukovodstvo pošte složilo sa predlogom Vlade da se plata poveća po modelu po kom bi poštarima i radnicima sa najnižom platom primanja bila povećana za oko šest hiljada dinara, što bi opet značilo iznos od četrdesetak hiljada koji, smatra, nije dovoljan, naročito s obzirom na to da plate u pošti nisu rasle u poslednjih 17 godina.
Mandić ističe i da očekuje da će ih radna grupa u toku dana ponovo pozvati na razgovore.
Podsetimo, poštari su obustavili rad u utorak, 3. decembra, a narednog dana su im se pridružili i kuriri i šalterski radnici. Od tada su imali nekoliko sastanaka sa radnom grupom Vlade koji nisu urodili plodom.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*