Od 20. do 23. februara, sajam turizma pod sloganom „Put pod noge“ uz prateće manifestacije

Najveća i najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi, 42. Međunarodni beogradski sajam turizma i ovog februara objediniće i promovisati kompletnu turističko-ugostiteljsku privredu u četiri sajamska dana.

 

Od 20. do 23. februara, pod sloganom „Put pod noge“ pod kupolama Beogradskog sajma odvijaće se najveći turistički događaj za veliki broj ljubitelja globalnog fenomena putovanja, vernih sajamskih posetilaca, a koji je ujedno i jedinstvena prilika za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu.

 

HORECA-OPREMA – novi trendovi u hotelskoj industriji i ugostiteljstvu

U halama 2B i 2C okupiće se najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Na sajmu će se predstaviti firme koje izlažu nameštaj, posteljinu, biorazgradive slamčice, softvere, rashladne vitrine, mašine za poslastičarstvo i pekarstvo, smese za sladoled i dr.

Novi izlagači ove godine dolaze iz Italije, Hrvatske, Grčke i, naravno, Srbije iz sfere konsaltinga i profesionalne opreme za poslastičarstvo i pekarstvo.

 

Prvi put na sajmu HORECA-OPREMA učestvuje kompanija IKEA, poznata po inspirativnim idejama i uslugama za opremanje domova, ali i po Business programu orijentisanom ka ugostiteljstvu i  kancelarijskim delatnostima.

 

BeoWine 2020 – najveći vinski sajam u Srbiji

Mesto susreta vinskih tradicija i kultura od Atlantika do Kavkaza, ovogodišnji BeoWine u halama 3 i 3A predstaviće najuglednije domaće i regionalne proizvođače vina, vinske podrume, kuće vina i kompanije koje distribuiraju „piće bogova“, kao i proizvođače rakija i drugih pića.

Uz kompletnu, najsavremeniju opremu za vinarstvo i vinogradarstvo, BeoWine nastavlja da  intenzivno promoviše i vinski turizam i gastronomske specijalitete.

 

Pored srpskih vina, ovogodišnji sajam predstaviće vina iz Gruzije, Italije, Portugala, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Poljske…

 

 

Kompanija Coca-Cola, sponzor Sajma Beowine 2020, predstaviće se velikim brojem brendova. Voda Rosa biće zvanična voda ovogodišnje vinske smotre, a među ostalim brendovima u okviru portfolija Coca-Cole, publika će prepoznati Zlatnu rakiju, Bulldog džin, Jack Daniel’s, Aperol, kao i niz premijum žestokih pića od kojih će barmen svetske klase na licu mesta praviti izvanredne koktele.

 

U hali 4 Beogradskog sajma Turistička organizacija Srbije će tokom Sajma turizma organizovati 16. Sajam suvenira pod nazivom „Vidi Srbiju“. Na 30 izložbenih pultova posetioci će moći da vide i kupe suvenire iz svih regija Srbije. Majstori starih i umetničkih zanata predstaviće proizvode koji su rađeni tradicionalnim tehnikama ali prilagođeni potrebama današnjice.

 

Beogradski sajam će i na ovogodišnjem Sajmu turizma nastaviti da sprovodi Hosted buyer program i brojne B2B aktivnosti uz organizovani dolazak profesionalnih turističkih predstavnika i kupaca iz regiona, Evrope i sveta.

Organizovan u saradnji sa poslovnim partenerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, poslovni portal http://tourismfair.talkb2b.net/sr dostupan je i namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju na sajmu.

Zakazivanje sastanaka između poslovnih posetilaca i izlagača je u toku i biće omogućeno do 18. februara.

 

Medijski partneri manifestacije: Rusian Travel Digest, Travel Daily News, Place2Go, Caffe Montenegro, Fashion and Travel, Places2Go, Live Timisoara.ro, Tourism-InSider, TU Magazin, In Horeca, Kongresni turizam, Turistički Svet, BelGuest, Srbija koju volim, Stylers, Adria Media,  Color Pres Group, TripinSrbija, Lutajući putnik, Events in Serbia, Turistička prizma, SAT Media Group

Hotel partneri: Radisson Collection Old Mill Belgrade, Xenon Hotel Belgrade, In Hotel Belgrade, Falkensteiner Hotel Belgrade, Mona Plaza Hotel Belgrade

Dobro došli na Sajam turizma!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*