Od ponoći Austrija „pod ključem“, u Nemačkoj 14.419 novih slučajeva, u Moskvi još 74 žrtve korone

epaselect epa08283090 A doctor in protective gear checks the temperature of a car driver at the Brenner border crossing between Austria and Italy at the Brenner pass, Austria, 10 March 2020. The Covid-19 coronavirus measures become effective at the border crossing points with Italy on 10 March morning. EPA-EFE/JAN HETFLEISCH
BEČ, MOSKVA –

U Austriji je od ponoći na snazi novo „zaključavanje“ sa ograničenjem kretanja koje važi celog dana, a sve u cilju smanjenja širenja korona virusa.

Nove pooštrene mere važiće do 6. decembra u ponoć, a njima se planira drastično smanjenje kontakata građana.

Pored ranije usvojene odluke o zatvaranju restorana i hotela, objekata zabavnog karaktera, kao i amaterskog sporta, od danas su zatvoreni muzeji, biblioteke, ali i radnje izuzev onih sa prehrambenim proizvodima, drogerije, apoteke, banke, pošte, benzinske pumpe.

koronavirus, covid, 19, austrija

EPA-EFE (Jan Hetfleisch)

Ograničenje kretanja prošireno je na ceo dan, tako da građani mogu da izađu iz svoja „četiri zida“ samo ako moraju u kupovinu najbitnijih potrepština, da pomažu nekom drugom, da idu na posao, ili prošetaju iz psihičkih i fizičkih razloga, odnosno radi šetnje kućnog ljubimca.

Austrijska vlada zamolila je poslodavce da svoju radnu snagu upute na rad od kuće, gde je to moguće.

Što se kontakata tiče, jednom domaćinstvu dozvoljen je kontakt do isteka mera samo sa jednom osobom koja nije član domaćinstva.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer najavio je da će policija kontrolisati pojačano poštovanje mera, a kazne idu do 1.450 evra.

U Nemačkoj registrovano 14.419 novih slučajeva

U Nemačkoj je u poslednja 24 sata registrovano 14.419 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 267 osoba, saopštio je Institut Robert Koh.

Ukupan broj zaraženih time je porastao na 815.746, a preminulo je 12.814 osoba, prenosi Rojters.

Moskva: Broj umrlih od korone premašio 7.900

Broj preminulih od korona virusa u Moskvi proteklog dana povećan je za 74, saopštio je gradski centar za kontrolu i praćenje korona virusa.

Svi preminuli su imali upalu pluća i potvrđenu infekciju korona virusom, prenosi agencija TAS S.

Od početka pandemije u glavnom gradu Rusije od korona virusa su umrle ukupno 7.933 osobe.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*