Preminuo Ivan Bekjarev

BEOGRAD –

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini.

Kako prenose beogradski mediji, Bekjarev se prošlog meseca zarazio korona virusom, a pre desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje.

Dugo je bio na Infektivnoj klinici, a saznao je da je pozitivan na korona virus dok je snimao film „Bilo Jednom u Srbiji“. Tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma „Bilo Jednom u Srbiji“.

ivan, bekjarev

Youtube screenshot

Bekajrev je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, koji se ogledao sa podjednakim uspehom u svim žanrovima. Odigrao više od 150 pozorišnih uloga, snimio je više od 50 filmova, a glumio je u našim brojnim televizijskim serijama.

Rođen je u posleratnom Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu Bokseri idu u raj 1967. godine.

Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u „Boljem životu“ i Boška Despotovića u „Srećnim ljudima“.

Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u „Otpisanima“ i njegovoj poznatoj uzričici u njoj, kao i po ulogama u serijama „Kraj dinastije Obrenović“, „Gorki plodovi“, „Više od igre“.

Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji „Banjica“ 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.

Život na daskama i u studiju

Gajio je veliku ljubav prema pozorištu, a tokom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga.

Iako je glumačkim stažom bio veoma vezan za Jugoslovensko dramsko, Bekjarev je gostovao u brojnim drugim pozorištima u Beogradu i Srbiji.

Osim bogate TV i pozorišne karijere, snimio je više od 50 filmova.

Obreo se i kao voditelj, a 1970. godine rekao je prvo „Dobar dan“ na novom Studiju B. Dugo godina je vodio kultnu radijsku emisiju „Mislim na vas, mislite na mene“ na „Beogradu-202“.

Ljubav prema sceni demonstrirao je vodeći mnoge šou-programe i igrajući uloge u brojnim kabareima i mjuziklima.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*