Održan još jedan protest, govorio Aleksandar Obradović

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk
BEOGRAD –

U Beogradu je večeras održan još jedan protest „1 od 5 miliona“, a na početku okupljanja kod Rektorata obratio se Aleksandar Obradović iz valjevskog Krušika.

Okupljeni su nosili papire sa likom Aleksandra Obradovića i natpisima „naš heroj“ i uzivikivali „Heroj, heroj“, a kod Rektorata je bio i Marko Bastać.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ rekli su da je Aleksandar Obradović „20 dana tajno držan u pritvoru, jer Srbija nije htela da čuje šta je on otkrio“, a koji je, kako su naveli, zahvaljujući građanima i njihovim potpisima podrške pušten na slobodu.

Pre obraćanja Obradovića, okupljeni koji su došli iz Valjeva, a koji su u tom gradu organizovali skupove podrške Obradoviću, upalili su baklje i nosili majice „heroj iz Valjeva“.

Obradović, koji je u sredu pušten iz kućnog pritvora, zahvalio je građanima za doprinos u, kako je naveo, osvajanju slobode, političkim partijama, domaćim i stranim medijima koji su, kako je rekao, izveštavali o aferi Krušik.

On je dodao da će nastaviti svoju bitku da dokaže da su privilegije dovele do katastrofalnih posledica u Krušiku i namenskoj industriji i poručio okupljenima da je on jedan od njih i da će uspeti ako veruju u pobedu.

Nakon njegovog obraćanja, organizatori su pozvali okupljene u, kako su rekli, pobednički marš i šetnju.

Organizatori su, ipak, ovaj protest prijavili policiji iz, kako su naveli, bezbednosnih razloga, iako policija nije privela napadače na jednog od aktivista protesta „1 od 5 miliona“, što su oni ranije tražili, a zbog čega prethodna dva skupa nisu prijavljivali.

Učesnici protesta prošetali su do RTS-a i zgrade Predsedništva.

Kratko su se zadržali kod zgrade RTS-a gde su organizatori poručili Draganu Bujoševiću i Nebojši LJ. Stefanoviću da su „oslobođeni“ univerzitet i Aleksandar Obradović, a da će biti „oslobođen“ i RTS, posle čega su se uputili ka zgradi Predsedništva.

Tu su, kod jednog od bočnih ulaza u Predsedništvo, ispraznili džakove, napunjene papirima, na kojima se, kako su rekli, nalaze objašnjenja za GIM i afere vezane za vlast i upalili baklje.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*