ODRŽAN PANEL GRADONAČELNIKA VOJVOĐANSKIH GRADOVA (VIDEO)

GRAD NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević učestvovao je u panelu gradonačelnika vojvođanskih gradova “Učimo jedni od drugih“ koji se održava u okviru Konferencije “Vojvodina u 2020.“ Konferenciju organizuju magazini “Diplomacy and Commerce“ i “The Economist:Svet u 2020.“ pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

GRAD NOVI SAD

– Ovo je već drugi put da nas okuplja Konferencija koja je dobro osmišljena, a na Panelu ćemo izneti viđenja o tome kakav je položaj naših gradova i opština i koju ulogu imaju u procesima za poboljšanje kvaliteta života građana. Drago mi je što ću razgovarati sa kolegama iz Sombora, Kikinde, Inđije i Kule, i što ćemo razmeniti iskustva, verujem da će diskusija biti dobra. Jedinice lokalne samouprave treba da budu uključene u ovakave događaje jer smo najbliži građanima u odnosu na druge nivoe vlasti i prvi na usluzi i mnogo toga zavisi od opština – naglasio je gradonačelnik Vučević.

U Panelu su učestvovali gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Vladimir Gak je istakao da Paneli ovog tipa mogu samo da doprinesu opštem razvoju, ističući da je saradnja između lokalnih samouprava veoma intenzivna, bez obzira na političke opcije, te da Srbija danas predstavlja ozbiljno demokratsko društvo.

Konferencija podrazumeva i panele posvećene pitanjima evropske budućnosti, regionalne privredne saradnje, poljoprivrede, zdravstva, kao i fenomenu starenja stanovništva, a učesnici su predstavnici Pokrajinske vlade, sektora nevladinih organizacija, privatnih kompanija, poljoprivrednih i privrednih asocijacija, zdravstvenih institucija i ambasadori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*