Održan sastanak osnivanja Asocijacije srpsko-egipatskog prijateljstva

Ambasada Egipta u Beogradu bila je domaćin sastanka osnivanja Asocijacije mladih, uz prisustvo predsednice Asocijacije, diplomate Anete Đermanović i mladih članova asocijacije iz Srbije, među kojima su bili prošlogodišnji učesnici Svetskog foruma mladih, kao i ovogodišnji kandidati za učešće na  Forumu, a neki od osnivača Asocijacije su diplomirani arabisti Filološkog fakulteta u Beogradu.

 

 

Ambasador Egipta u Srbiji, Amr Alguvejli, izjavio je da je od Asocijacije dobio izveštaj o zaključcima donetim na sastanku, koji uključuju usvajanje strukture same Asocijacije, koja se sastoji iz različitih pozicija za koje su izabrani mladi članovi. Za glavnog koordinatora odabran je Nikola Stojanović, uključujući još četiri koordinatora- za ekonomske poslove, kulturu, medije i članstvo.

Na sastanku je bilo reči o nekoliko konkretnih predloga brojnih aktivnosti i događaja, uključujujući organizovanje okruglog stola juna sledeće godine za mlade preduzetnike na temu preduzetništva i novostvorenih kompanija, pošto su učesnici Svetskog foruma mladih izrazili želju da sa egipatskim kolegama iz privrednih udruženja poboljšaju ekonomsku saradnju dveju zemalja, smatrajući svoje učešće na Forumu ove nedelje sjajnom prilikom za početak priprema zajedničkih aktivnosti.

Pred početak sastanka asocijacije, Alguvejli je govorio o važnosti rada na jačanju inicijativa, koje se tiču saradnje mladih, poput nedavnog imenovanja Asvana i Novog Sada omladinskim prestonicama Afrike i Evrope

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*