ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM SLAVE GRADA NOVOG SADA

GRAD NOVI SAD
Povodom Slave Grada Novog Sada – Obnovljenja hrama Svetoga velikomučenika Georgija, u Pozorištu mladih održana je Svečana akademija, a prema informacijama informativne službe Eparhije bačke, Sveta arhijerejska Liturgija biće održana 16. novembra u 9 časova u Sabornom hramu u Novom Sadu.
GRAD NOVI SAD
U okviru programa Svečane akademije, koji je pripremila Crkvena opština novosadska, obratio se Njegovo Preosveštenstvo Episkop bački g. Irinej, a događaju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
–  Mislim da ćemo uživati u večerašnjem programu, a sutra ćemo u Gradskoj kući na jedan pristojan i skroman način, kao velika novosadska porodica, obeležiti dan našeg zaštitnika Svetoga velikomučenika Georgija, odnosno slavu Đurđic. Mislim da ćemo imati goste i iz gradova Omladinskih prestonica Evrope, koji su u Novom Sadu kako bi pospešili saradnju na tom polju, pa će i oni imati priliku da vide kako se kod nas obeležava slava, jer je to specifičnost našeg naroda i naše crkve. Suština je da se ništa ne nameće, sve je stvar izbora i volje. Na slavu nam dolaze kako pravoslavci, tako i katolici i protestanti, pripadnici islamske veroispovesti i jevrejske zajednice. Dolaze kao prijatelji, jer naša raznolikost je naše bogatstvo. Poštovanje zaštitnika grada u duhovnom smislu je negovanje jedne lepe tradicije – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.
GRAD NOVI SAD
U programu Svečane akademije učestvovali su Hor Sveti Jovan Damaskin, Dečji hor Crkvene opštine novosadske, Hor Sveti Stefan Dečanski, KUD Božidar Micić iz Velike Hoče, a besedili su dr Milan Bandobranski i glumac Miloš Stanković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*