Pokrajinska nagrada „Mihajlo Pupin“ akademiku Miru Vuksanoviću

RTV (Jan Valo)

Dobitnik Nagrade „Mihajlo Pupin“ za 2019. godinu, najvišeg priznanja AP Vojvodine, jeste akademik Miro Vuksanović, odlučila je jednoglasno Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja.

RTV (Jan Valo)

Istovremeno, Komisija je odlučila i o dobitnicima ostalih pokrajinskih priznanja.

Dobitnik Priznanja „Momčilo Tapavica“ za oblast sporta je košarkaš Nikola Jokić.

Priznanje „Ljudevit Mičatek“ za oblast ljudskih i manjinskih prava dobio je Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

Privrednik Petar Matijević dobitnik je Priznanja „Lazar Dunđerski“ za oblast privrede.

Atila Vajda, istaknuti prosvetni radnik, dobio je Priznanje „Đorđe Natošević“ za oblast obrazovanja.

Dobitnica Priznanja „Milica Tomić“ za oblast ravnopravnosti polova je Mia Strajin, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže u Skupštini AP Vojvodine.

Pijanistkinja Rita Kinka Radulović dobitnica je Priznanja „Ferenc Feher“ za oblast kulture.

Pokrajinska priznanja dobitnicima će biti uručena 25. novembra u Srpskom narodnom pozorištu na Svečanoj akademiji povodom 101. godišnjice Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Reč je o datumu od pokrajinskog značaja ustanovljenom povodom dana kada je 1918. godine Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji.

Izuzetak je jedino Pokrajinsko priznanje „Ljudevit Mičatek“, koje će biti dodeljeno 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, koji se takođe obeležava kao datum od pokrajinskog značaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*