Održano novogodišnje druženje sa djecom sa posebnim potrebama

Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić organizovao je druženje sa sedamdesetoro djece sa posebnim potrebama iz pet osnovnih škola sa područja Grada, te iz Udruženja građana „Arta“ i Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima „Nada“.

On je istakao da prijem treba da pokaže djeci i njihovim roditeljima da nisu zaboravljeni i da se Gradska uprava trudi da im pomogne i olakša svakodnevne probleme sa kojima se susreću.

– Mi smo opredijeljeni da, ne samo danas, nego svaki dan u godini, pomognemo ovoj djeci i uradićemo i u 2020. godini sve što je u našoj mogućnosti kako bi im život učinili ljepšim – naglasio je gradonačelnik Mićić.

Damir Radenković iz Omladinskog centra „Vermont“ iz Brčkog naveo je da se ovaj centar zalaže za to da svako dijete bude uključeno u sistem obrazovanja.

– Ovoj našoj ideji i aktivnosti pridružio se i Gradonačelnik Bijeljine i drago mi je što smo danas, u ovakvom ambijentu, pokazali da djeca sa posebnim potrebama zaslužuju bolje uslove za život, ali i što smo im uz prigodnu predstavu i paketiće pokazali da su dio društva – dodao je Radenković.

Za djecu sa posebnim potrebama kreativnu radionicu održali su defektolozi iz osnovnih škola, a klovn Zvrle i njegovi saradnici izveli su predstavu „Petar Pan“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*