Omogućeno elektronsko plaćanje sudskih taksi

Ministarstvo pravde predstavilo je portal koji zainteresovanima omogućava da na jednom mestu imaju uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih izmire elektronskim plaćanjem.

Omogućeno elektronsko plaćanje sudskih taksi

Foto: Pixabay
Sistem +ePlaćanje (eplacanje.sud.rs) je razvijen u saradnji sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu, a omogućen je za predmete u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima.
Plaćanje se obavlja platnim i kreditnim karticama sa Portala pravosuđa, odabirom opcije „plati“ za unapred određenu taksu, bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu ili broju računa u mobilne i druge aplikacije.
„Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobadja dostavljanja dokaza o uplati takse“, navela je ministarka pravde Maja Popović.
Prilikom procesa ePlaćanja naplaćuje se provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se vrši ePlaćanje.
„O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata“, dodaje se u saopštenju.
IZVOR:BETA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*