Osmogodišnjak zaradio 26 miliona dolara u 2019, prvi na Forbsovoj listi VIDEO

Foto: Depositphotos, EdZbarzhyvetsky

Teksas — Magazin Forbs napravio je listu deset najplaćenijih jutjubera 2019. godine, a osmogodišnji Rajan Kaji je drugu godinu zaredom na prvoj poziciji.

Foto: Depositphotos, EdZbarzhyvetsky

Kaji je svoj kanal pokrenuo kada je imao samo tri godine, kada je počeo da odmotava poklone i igračke koje kupi i sve to snima kamerom.

Sve to je preraslo u mini-naučne eksperimente koje je takođe snimao kamerom, da bi nedugo posle toga potpisao ugovor i sa kompanijama Nikelodion i Hulu. Ove godine je zaradio 26 miliona dolara, što ga lansiralo na vrh Forbsove liste, prenosi Klix.

Na drugom mestu je kanal Djud Prfekt, koji je ove godine zaradio 20 miliona dolara. Video-snimke za ovaj kanal snimaju prijatelji Kobi Koton, Kori Koton, Geret Hilbert, Kodi Džouns i Tajler Touni koji igraju razne sportove i ruše Ginisove rekorde.

Petogodišnja Anastasia Radzinskaya na trećem je mestu sa 18 miliona dolara zarade i nekoliko ugovora sa različitim kompanijama.

Kanal o savetima za šminkanje vodi Džefri Star koji je ove godine zaradio 17 miliona i tako se plasirao na peto mesto Forbsove liste, dok je odmah iza njega Preston Arsment sa tri miliona manjom zaradom i kanalom na kojem prikazuje igranje različitih igara.

PjuDiPaj nekad je bio najplaćeniji jutjuber, ali sada zauzima sedmo mesto ove liste sa 13 miliona. No, velika je verovatnoća da ga naredne godine neće biti na njoj jer je ranije ovog meseca najavio da će privremeno napustiti Jutjub kako bi se odmorio. On sedmo mesto deli sa Markiplijerom koji je zaradio istu sumu novca.

Deveto i Deseto mesto zauzimaju DanTDM (12 miliona dolara) i VanosGejming (11,5 miliona).

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*