Osumnjičeni za ubistvo policajca u Igalu već okrvavili ruke, pretili, trgovali ljudima: Albanci privedeni na saslušanje, među zločincima i žena

Foto Novosti

Troje državljana Albanije, osumnjičenih za ubistvo policijskog službenika Milutina Lekovića, privedeni su na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici

Foto Novosti

Državljanin Albanije Luan Hasanaj (43) osumnjičen da je u nedelju ubio policajca Milutina Lekovića (41) priveden je nadležnom tužilaštvu i u toku je njegovo saslušanje. Višem državnom tužiocu u Podgorici privedeni su i državljani Albanije Lulzim Hasanaj (49) i Nure Hasanaj (67).

Iz policije je zvanično saopšteno da ubicu graničnog policajca albanske pravosudne vlasti potražuju zbog ubistva, pokušaja ubistva i nezakonitog držanja odužja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, direktni izvršilac krivičnog dela je Luan Hasanaj (43) državljanin Republike Albanije, a sa njim su bili Lulzim Hasanaj (49) i Nure Hasanaj (67), takođe državljani Republike Albanije.

Foto Novosti

“Sva tri lica se terete za krivično delo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim delom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”, saopšteno je iz Uprave policije, preneli su podgorički mediji.

Republika Albanija osumnjičenog Luana (43), za ubistvo policajca potražuje zbog krivičnih dela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnm delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije.

“Njemu su nadležni organi ove države odredili bezbednosnu meru “kazna zatvora““, saopšteno je iz policije.

Albanija potražuje i Lulzima (49) na nacionalnom nivou od 2018. godine zbog krivičnog dela ubistvo s umišljajem, zavera u pokušaju u vezi sa krivičnm delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije.

Foto Novosti

Dok se Nura potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. godine zbog krivičnih dela pretnja, navodi se u saopštenju.

Leković je ubijen u nedelju popodne na dužnosti, prilikom privođenja tri osobe koje kod sebe nisu imale lična dokumenta.

Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak.

Nakon što su pokušali da poegnu prema granici sa Hrvatskom, napadači su uhapšeni u Sutorini.

IZVOR:NOVOSTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*