Otvoren rekonstruisan Paviljon Doma „Veternik“ koji je finansirala Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas otvaranju Paviljona B u Domu „Veternik“, ustanove za decu i omladinu ometenu u razvoju, čije je renoviranje finansirala Pokrajinska vlada.

 

Od 2016. godine do danas Pokrajinska vlada je u ovaj dom uložila više od 70,4 miliona dinara.

 

Predsednik Mirović obišao je i objekat Gerontološkog centra „Novi Sad“ u Futogu za smeštaj odraslih i starijih lica, u čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada uložila 43 miliona dinara.

 

I danas smo  dogovorili nove investicije u ovim domovima, moramo mnogo više pažnje i energije da usmeravamo na objekte socijalne zaštite. Decenijama ova oblast nije bila u prvom planu. Nastavićemo i naredne godine sa još značajnijom podrškom ovim ustanovama, jer su nam socijalna zaštita, obrazovanje i zdravstvo  prioriteti , kazao je predsednik Mirović.

Ovo je oblast u kojoj mora postojati kontinuitet u ulaganju i zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima nastavićemo sa sveobuhvatnom rekonstrukcijom domova u Futogu i Veterniku, dodao je predsednik Mirović.

 

On je podsetio i da je počela rekonstrukcija Gerontološkog centra u Subotici, kao i da je završena projektna dokumentacija za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici.

Za sledeću godinu, dodao je Mirović, u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug.

Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra Novi Sad, izjavila je da je posle 55 godina postojanja i rada Gerontološkog centra „Novi Sad“ rekonstruisan objekat u Futogu. Sredstvima Pokrajinske vlade izvršili smo rekonstrukciju i ispunili osnovne standarde za pružanje usluga domskog smeštaja.

 

 „Danas je dan napretka naše ustanove i prilika da sagledamo šta smo uradili i šta treba da uradimo u narednom periodu kako bi naši korisnici, njih 500 imali bolje uslove i bolji kvalitet života, kazala je Ana Vila, direktorka Doma „Veternik“

 

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*