OZ Smederevo obezbedio za Božić slatkiše i odeću deci korisnicima Narodne kuhinje

Rukovodstvo Okružnog zatvora u Smederevu poklonilo je danas, povodom nastupajućeg Božića, deci koja se hrane u Narodnoj kuhinji paketiće sa badnjakom, hranom, slatkišima, odećom i voćem koje se uzgaja na ekonomiji ovog zavoda.

 

Deca, uzrasta do četiri godine, dobila su 55 paketića, a u ovom trenutku se više od 300 devojčica i dečaka hrani u Narodnoj kuhinji u Smederevu što je trećina od ukupnog broja korisnika u ovom gradu.

 

U humanitarnoj akciji su zajednički učestvovali zaposleni i osuđena lica, a božićni paketići su uručeni u saradnji sa Crvenim krstom kako bi najmlađi spokojno obeležili hrišćanski praznik koji simbolizuje život i nadu.

 

Uoči Nove godine, rukovodstvo KPZ u Beogradu (Padinskoj skeli) poklonilo je deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu novogodišnje paketiće koje su, takođe, zajednički obezbedili zaposleni i osuđena lica u ovom zavodu.

 

Slatkiše i ručno izrađene novogodišnje čestitke su dobila i deca u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici.

 

Podsećamo i da su osuđena lica KPZ u Sremskoj Mitrovici u decembru 2020. godine pokazala humanost donirajući Svratištu za decu Novi Beograd skoro 4000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski.

 

U najvećem zavodu u zemlji osuđena lica su, prethodno obučena da šiju i kroje, od početka pandemije do sada sašila više od pola miliona zaštitne opreme (maski, nazuvica, skafandera) za zaposlene i osuđena i pritvorena lica u drugim zavodima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*