Ministarka Kisić Tepavčević na Badnji dan sa korisnicima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević provela je Badnji dan sa korisnicima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“, koji u odvojenoj kući u okviru te ustanove funkcionišu samostalno, uz povremeni nadzor stručnih radnika, gde je korisnicima, zaposlenima i svim građanima Srbije poželela srećan Božić, uz želju da im donese zdravlje, sreću i blagostanje.

„Božić je najlepše dočekati u društvu porodice i prijatelja i upravo se tako ovde osećamo, kao da smo deo jedne velike porodice“, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da u odvojenoj kući, koja odiše toplinom i ljubavlju, živi šest korisnika koji su potpuno osposobljeni za samostalan život.

To je, kako je istakla Kisić Tepavčević, cilj kome teži Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, da što veći broj korisnika bude osposobljeno za samostalan život.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela da su uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u toku prethodne godine stvoreni uslovi za samostalno funkcionisanje još 15 korisnika ove ustanove i da će u narednim mesecima i oni dobiti priliku da u odvojenoj kući pokažu koliko mogu, znaju i koliko su spremni da doprinesu čitavom društvu.

Direktorka Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ Marina Vidojević istakla je da je broj korisnika koji se priprema za uključivanje u uslugu stanovanje uz podršku potvrda kvaliteta rada i pokazatelj da je ta ustanova na dobrom putu da korisnike integriše u lokalnu zajednicu.

Vidojević je zahvalila ministarki Kisić Tepavčević na podršci i poseti, navodeći da je važno da korisnici i zaposleni znaju da imaju podršku i da se zajedno i složno gradi budućnost korisnika.

Obilasku korisnika koji samostalno funkcionišu u Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“ prisustvovale su i državna sekretarka Stana Božović i pomoćnica u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*